Poland - Boleslawiec

Boleslawiec sa nachádza v juhozápadnej časti Poľska.

Boleslawiec je jedným z najkrajších miest v regióne. pamiatky stredoveku, renesancie, baroka a klasicizmu so zaujímavými budovami.


Vuvox - see more

Vďaka bohatým úložiskám keramickej hliny nájdenj v povodí rieky BOBR a Kwisa od 17. storočia sa mesto snaží získať pozíciu jedného z najväčších centier keramickej výroby v Európe. Moderné keramické výrobky z Boleslawiec, zdobené pomocou techniky odtláčania sú exportované a tvoria symbol mesta. Tradícia výroby jemnej kameniny láka keramikov a sochárov, ktorí sa stretávajú v auguste na medzinárodnom sympóziu keramiky a sochárstva - už 40 rokov.
Trh a radnica

Krásne udržiavané bytové jednotky uprostred námestia Boleslawiec. Konajú sa tu všetky druhy osláv, kultúrne podujatia, veľtrhy a starožitné hrnčiarske trhy. V strede trhu, v historickej radnici, sa nachádzajú najstaršie časti z konca 15. storočia. Slávny architekt - Rosskopff Wendel, prestaval radnicui medzi rokmi 1525 a 1535.

Slideroll - see more

Mestské hradby

Je to miesto, kde môžete ľahko sledovať, aké sú skutočné opevnenia a ako vyzerali v minulosti. Mestské hradby, dvojitý prstenec hradieb s vežami, priekopami a rybníkmi boli dokončené v roku 1479-80. Múry boli z veľkej časti zničené počas Napoleona a polovici 19. storočia boli premenené na malebnú promenádu.

Nanebovzatie Panny Márie

To je najcennejšia pamiatka sakrálneho umenia v Boleslawiec. Stavba v gotickom slohu bola postavená na konci 15. storočia. V roku 1642 kostol vyhorel a rekonštrukcie, vykonávané pod vedením talianskeho architekta - Giulio Simonetti, trvali do konca 17. storočia. V dôsledku týchto prác kostol získal svoju bohatú barokovú výzdobou.

Viaduct

V južnej časti mesta je železničný viadukt pripomínajúci rímsky akvadukt. Železničný viadukt - rozprestiera sa na ploche Bobrieho údolia. Bol postavený v roku 1846. Táto veľká neo-gotická stavba, vrátane 35 oblúkov, je takmer 490 m dlhá a 30 m vysoká.

Glogster - see more

Gliniada

V Boleslawiec - meste preslávenom svojou keramikou, býva sprievod ľudí z hliny (Gliniada). Počas akcie, obyvatelia a turisti s hlinou a farbami vytvoria nevšedný zážitok. Týmto spôsobom účastníci vyjadrujú svoju lásku k ílu, ktorý po stáročia dával obživu hnčiarom a výtvarníkom v okolia Boleslawiec.

Vuvox - see more

Poland - Bolesławiec

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára