Francúzsko - Štrasburg

Štrasburg je hlavné mesto regiónu Alsasko vo východnom Francúzsku a je oficiálne sídlo Európskeho parlamentu.


Štrasburg je sídlom niekoľkých európskych inštitúcií, ako je Rada Európy, s jeho Európskym súdom pre ľudské práva, rovnako ako Európsky parlament a Európsky verejný ochranca práv Európskej únie.

V Štrasburgu je historické centrum mesta Grande Île (Veľký ostrov), bol zaradená do svetového kultúrneho dedičstva UNESCO v roku 1988.


Mesto je predovšetkým známe pre svoju pieskovcovú gotickú katedrálu s jeho slávnym orlojom a pre svoju stredovekú panorámu mesta Porýnie - čierno-bielej drevom formovanej stavby, najmä v Petite-Franck štvrti a námestia okolo katedrály, kde stojí preslávený Maison Kammerzell.


Štrasburg katedrála alebo katedrála Panny Márie v Štrasburgu je rímskokatolícka katedrála v Štrasburgu vo Francúzsku. Na 142 metrov (466 stôp), to bola najvyššia stavba sveta od roku 1647 do 1874, kedy bola prekonaná kostolom svätého Nikolaja v Hamburgu. Dnes je šiestym najvyšším kostolom na svete.

Petite-Franck sa nachádza na Grande Île, kde sa rieka Ill rozdeľuje do niekoľkých kanálov a kaskádami cez malé oblasti stredovekých hrazdených domov a barokových pieskovcových stavieb.



Ako hrať

Jediným kliknutím (nie ťahaním) na štvorec vodorovne alebo zvisle vedľa prázdneho štvorca pohybujete kúskami, až sa dostanete na nasledujúci obrázok.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára