Poľsko - Varšava

Varšava, hlavné a najväčšie mesto Poľska, leží na rieke Visla. Je hlavným medzinárodným turistickým cieľom, rovnako ako dôležitým hospodárskym centrom v strednej a východnej Európe.

 Staré mesto

Pri prechádzke ulicami Starého mesta a Nového mesta si môžete oddýchnuť od ruchu metropoly života. Krásne uličky, námestia a útulné kaviarne vytvoria jedinečnú a nezabudnuteľnú atmosféru.

Łazienki Królewskie Park- Palácový komplex


Park a zámocký komplex v  Łazienki sú jedným z najobľúbenejších miest v meste. Palác na ostrove bol postavený pre kráľa Stanislaw August Poniatowski -  posledného monarchu Poľska. To slúžilo ako letné sídlo a teraz sa tu zhromažďujú turisti a obyvatelia, ktorí sem prídu relaxovať.

Wilanów Park - Palácový komplex


Jedná sa o letnú rezidenciu kráľa Jan III Sobieski  a Augustus II. Je to výborná reprezentácia európskeho baroka. Palác je obklopený veľkolepou, dvojúrovňovou barokovou záhradou v talianskom štýle a romantickým parkom v anglickom štýle.

Palác kultúry a vedy


Monumentálna budova bola postavená v roku 1955 ako "dar od sovietskeho ľudu". Je to stelesnenie socialistickej realistickej architektúry. Stále zostáva ako najvyššia budova v Poľsku a plní úlohu kultúrneho centra.

Miesta vzťahujúce sa k Frederikovi Chopinovi


Fryderyk Chopin je iste najznámejší obyvateľov Varšavy. Tu študoval hudbu, učil a dával jeho prvé koncerty. V meste je veľa miest, oddaný jemu. Vo Varšave sa nachádza najväčšia zbierka memorabílie Chopin.

To je Varšava v obrázkoch upravená v BeFunky













Urobili sme animáciu symbolu Varšavy - Mermaid. Kresby sme urobili v programe Maľovanie a animácie v MyspaceGens.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára