Španielsko - Valencia

Malvínine prázdninové spomienky:

Valencia


Valencia je tretie najväčšie mesto v Španielsku. Mesto sa rozkladá na brehoch Turia. Jeho historické centrum je jedným z najväčších v Španielsku, je to dedičstvo starovekých pamiatok, rozmanitých scénických miest a kultúrnych pamiatok. Valencia je jedným z najviac vyhľadávaných turistických cieľov v Španielsku.


Medzi najreprezentatívnejšie pamiatky vo Valencii patrí katedrála. V múzeu de Belles je veľká zbierka obrazov z 14. a 18. storočia, vrátane diel Velázqueza, El Greca a Goyu.


Xábia - (španielsky: Jávea) je pobrežné mesto ležiace v provincii Alicante v Španielsko, pri Stredozemnom mori. Nachádza sa v širokej zátoke, chránené medzi dvomi skalami. Mesto sa stalo veľmi populárnym malým prímorským letoviskom a obchodným mestom.



Bocairent –(Spanielsky: Bocairente) je obec v spoločenstve Valencia, v Španielsku.


Návšteva starého mesta veľmi odporúčame, zvlášť potom, ak ste videli veľkolepú panorámu z cesty.

The Moorish jaskyne

Jedná sa o jaskynný systém Windows, alebo umelé jaskyne s otvormi v tvare okien, ktoré boli vyrezané do skaly. Jaskyne sa spojili a vytvorili rad galérií, ktoré môžete navštíviť.

Terra Mítica Park 

Terra Mítica je zábavný park a nachádza sa v Benidorme v Španielsku.


Park je rozdelený do 5 tematických oblastí: Egypt, Grécko, Rím, Iberia, a ostrovy (Stredomorie).


Terra Mitica je otvorený od marca do decembra.


Tabarke je ostrovček v Stredozemnom mori, ktorý sa nachádza v blízkosti mesta Santa Pola, v provincii Alicante v Španielsku. Tabarke je najmenší trvale obývaný ostrovček v Španielsku a v súčasnej dobe je známe pre svoje prímorské rezervácie.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára