Taliansko - Venice

Majkine talianske prázdniny


Benátky, mesto v regióne Veneto, je krásne mesto v severnom Taliansku. Je všeobecne známe, pre jeho krásu, architektúru a umelecké diela.

Mesto sa skladá zo 118 malých ostrovov v bažinatej benátskej lagúne pozdĺž Jadranského mora. Benátky sú jedným z najobľúbenejších prázdninových destinácií na svete, pretože sú považované za jeden z najväčších svetových a najkrajších miest.

Picasa - more

Benátky sú tiež dobre známe vďaka svojim divadelným, kultúrnym, filmovým, výtvarným a hudobným produkciám. Je hlavným centrom medzinárodných konferencií a festivalov, ako je napríklad prestížne bienále v Benátkach a filmový festival v Benátkach. Benátsky karneval tiež láka návštevníkov z celého sveta.

Cestovatelia tu nájdu veľa zaujímavých miest, ako napríklad: bazilika Sv Marka, na Canal Grande, námestie Piazza San Marco a mnoho ďalších.

Virtuálne cestovanie po meste:
http://www.italyguides.it/us/venice_italy/venice_travel.htm

Murano sa skladá z niekoľkých ostrovov, prepojených mostami. Je umiestnené v benátskej lagúne, v severnom Taliansku. Je známe predovšetkým svojou výrobu skla.

Pretože mesto je široko známe pre spracovanie skla, môžeme nájsť veľa skla spojeného s atrakciami, ako je napríklad rad sklární (niektoré stredoveké a aj otvorené pre verejnosť) a Sklárske múzeum v Palazzo Giustinian.


Burano je ostrov umiestnený v benátskej lagúne, v severnom Taliansku. Mestá v blízkosti Torcello na severnom konci lagúny sú známe pre svoje čipky a pestrofarebné domy.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára