Egypt - Hurgháda

Egypt je jednou z najľudnatejších krajín v Afrike a na Strednom východe. Ľudia žijú blízko brehu rieky Níl. Veľká púšť Sahara je tu riedko osídlená. Pamiatky v Egypte ako pyramídový komplex v Gize a veľká sfinga bola postavené starovekou civilizáciou. Jeho starobylé ruiny, ako Memphis, Thebes, a Karnak a Údolie kráľov u Luxore, sú významným predmetom archeologického štúdia. Odvetvie cestovného ruchu zamestnáva približne 12% pracovnej sily Egypta.

Hurgháda subtropické podnebie, púšť, s miernymi teplými zimami a horúce veľmi horúce letá. Letná sezóna trvá celý rok. Teploty v období december-január-február sú mierne teplé, kým november, marec a apríl - príjemne teplé. Máj a október horúce a obdobie od júna do septembra je veľmi horúce.

Hurgháda sa stala medzinárodným centrom pre vodné športy ako windsurfing, plachtenie, hlbinný rybolov, kúpanie, a predovšetkým šnorchlovanie a potápanie. Pobrežné útesy sú považované za jedny z najkrajších na svete. Teplá voda je tu ideálna pre mnoho druhov rýb a koralov, ktoré môžu byť pozorované z lode.
Mesto poskytuje,
vďaka svojej centrálnej polohe, bránu do potápačských lokalít v celom Červenom mori. Okrem toho je Hurgháda známa poskytovaním prístupu k mnohým neobývaným pobrežným útesom a ostrovom.

 

Matúš Mydlo:


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára